G-Krystallpoxy 120 er en ekstremt klar epoxy, utviklet for å støpe helt glassklare, tykkere lag med boblefri resultat.
Ferdigstøpte gjenstander kan slipes flate og poleres opp.
Spesielt egnet til River-Tables, Bord med innstøpt naturkant.
G-poxy 120 - Krystallklar epoxy legges på i tykkelser mellom 40 og 120 mm og opptil 80 liter i et støp.
Kan støpes tynnere og i mindre doser, men herdetiden blir lengre jo mindre støp.
Gir et vell av muligheter for å støpe inn materialer, som f. eks. flaskekorker, knust glass, småstein, mynter, etc. etc.
Tusenvis av muligheter.
Blandes 3:1 i forhold til vekt.
Herdetid 18-24 timer, men skal produktet berabeides ved høvling, fresing, pussing, dreiing ol. anbefales å vente 3 -6 dager.
Produktet er UV beskyttet.
Om epoxy, del A har blitt hvitt under lagring, er produktet ikke ødelagt.
Da har epoxyen krystallisert seg, dette blir blankt og helt flytende igjen
ved å sette beholderen i varmt vann ( 40-50 grader ) noen timer.
La mediet så kjøle seg ned igjen til 21 grader før herder del B tilsettes ellers kan
herdeprosessen gå for fort.
Som all annen støpeepoxy er det noen viktige forhåndsregler å følge.
- Temperatur i mediet, emenet som skal støpes og i herderommet bør ligge så nær 21 grader som mulig, Men herdetemp. ligger mellom 18 -25 grader.
- Blandeforhold, vær nøye.
- Sammenrøring, vær nøye med sammen røringen, få med all epoxy og herder i bunn og på kanter slik at begge
komponenten for kontakt med hverandre.
- Støper man mot porøse emner, må disse forsekles med epoxy og herde, ellers kan fukt og luft strømme ut av disse materialene
når epoxyen begynner å bli varm under herding. Om det kommer til luft og annet etter hedeprosessen har kommet i gang vil ikke denne luften kunne trenge igjennom og stige til toppen av støpen.
- Vanntett etter herding.
FDA and REACH certifiction for foodsafe.
Foodsafe opptil 60 grader overflatetemp. Brukes ikke i turkopper ol.
I bildeserien vises epoxyen med farge, uten farge, med glimmer, kjørt gjennom maskinhøvel før pussing, forboring og ferdig polert.